Translate

söndag 11 mars 2012

Vildmark/Flugfiske/Båtmässan 2012 Älvsjö.

Hängde på låset när mässan öppnade klockan 10 och lämnade inte bygget förrän vid 17 tiden.
Båtmässan sprangs igenom på ett kort yttervarv dock med det obligatoriska stoppet vid Alukin, en båt jag inte åker men hoppas någongång få styra ut bland mina kobbar och skär. Mycket roligt att se att det går bra för dessa killar som i mitt tycke bygger kanske marknades bästa aluminiumbåtar.
Flugfiskedelen av mässan hade inte tagit så stor plats i år men däremot satsat på kvalitet tycker jag.
Men innan vi ens gått in i hallarna så var det dags att överlämna en liten förgåva till Blidö-Matte som är årets 50 åring. Gåvan blir några dagars höstfiske i slutet av september i Idsjöströmmens vatten tillsammans med fiskegänget, så grattis i förskott Matte. 

Anneli, Blidö-Matte, Granaten och Fluganberg intar frukost innan vi begav oss in i hallarna.

Hade siktet inställt på att söka upp lite nya och gamla vänner på mässan för samspråk men också botanisera lite bland spöna.
Första stoppet var vid ett ställ med nyss inkomna Scottspön, Scott A4, handbyggda i USA från början till slut och med livstids garanti och detta för under 4000:-.
Vi prövade klass 5 både 9 och 10 fot, ett  mjukt kastande spön där vi upplevde 10 fotaren som en aningen skönare, lite lugnare aktion men lite för långt för vår smak. Bra helheltsintryck av spöt.

Fluganberg under test av Scotts nya A4

Nästa stopp blev flugbindargatan där ett välbekant ansikte satt, Jeanette som radat upp mängder av naturtrogna insekter på "mammas vedklabbe" och på stolen intill hennes livskamrat Marc även han en mycket duktig flugbindare. Trevligt återseende där Anneli fastnade rejält och när sen Marc började prata kastkurser med henne så kände jag att halva segern var gjord, snart är hon med ute vid någon ström.

My Bloggneighbor Jeanette, alias Fiskemorsan

Nästa stopp blev hos Mikael Larsson, fotograf och tecknare. Ni är säkert många som sett hans teckningar på flugor. Här djupdök vi i ett, via mail pågående, samtal om fiskevård av våra vatten. Mikael och hans son Andreas som också dök upp i montern är aktiva medlemmar i ett projekt kring Lumsån. Vi har genom vårt arbete med Skeboån sökt kontakt med liknande projekt för att kunna utbyta erfarenheter. Vi hoppas kunna göra ett besök hos dom under året för att se lite på hur dom jobbat med sitt projekt, helt enkelt bygga på våra erfarenheter. Sen blev det ju också lite prat om Idsjöströmmen där vi kommer att träffa på varandra nästa gång, strax efter midsommar.

Mikael Larsson i samtal med Granaten och Fluganberg

Nu var det åter dags för spötest. Denna gång Temple Forks BVK, ett spö vi varit lite nyfikna på pågrund utav de lovord vi hört. Väl vid bassängen så kan vi väl säga att det inte var ett spö som föll oss i smak alls, svårt att få fart på och mot den kaststil vi har, ett ganska "dött" spö. Men som vi alla vet så är ju marknaden full av spön och alla kan inte passa alla.

Fluganberg, Blidö-Matte och Andreas under spötestet

I den andra delen av bassängen stod Andreas Larsson och såg mer än nöjd ut, linan låg fint i luften och utläggen såg behagliga ut.
I handen höll han Loop´s Cross S1. Vi var inte svårövertalade när han ville att vi skulle testa det spöt.
Och jag undrar jag om inte det flög in en liten flugfiskets Amor och drog iväg ett par pilar i ryggen på oss Rospiggar där vi stod. Visserligen en annan prisklass mot våra tidigare tester, men skillnaden i kastegenskaper var långt större än priset till Loppens fördel.

Inte hann vi långt och definitivt så hann vi inte runt bland alla mässhallarna, båtarna fick stryka rejält på foten för att istället lägga mer tid på trevliga möten.
Nästa sådant möte var med Henrik Wallberg som sen något år tagit över Lövåsgårdens Fjällhotell.
Vi började få kontakt redan för några år sedan då via mail kring våra bloggar och kanske främst genom vår gemensamma kärlek för en mycket speciell å i Västra Jämtland. Ett mycket trevligt möte och som med all säkerhet kommer att göra att jag börjar vandringen längs nya fiskestigar i hans trakter. Vem vet, kanske redan i år.
Kul att höra att hans satsning gått bra och att det är gott om bläck i bokningskalender.

Jag själv, Henrik och Fluganberg

Som avslutning på dagen så bänkade vi oss tillsammans med Johan Klingberg för att titta på lite CDC flugbindning. Underbart härligt material som gör det möjligt att binda enkla men härliga lockflugor.

Johan Klinberg visar CDC flugbindning

Ett mycket trevlig dag i mässhallarna i Älvsjö var över och som vanligt många härliga möten.
Jäkla trevligt, folk dom där flugfiskarna ;-)
Nu är det rast vila på stället tills om 14 dagar då Sportfiskemässan går av stapeln i Kista. Och till veckan väntas 10-13 grader varmt, så nu snart drar den igång på riktigt, flugfiskesäsongen.
En som tjuvstartat lite är min fiskebroder Stig, Flugfiske i Årefjällen.


¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>

Inga kommentarer: