Translate

torsdag 24 januari 2013

"Maybe Gold Medalist eller Hål i Huvudet"

Uppdrag granskning låter inslaget om vår hotade vildlax ligga kvar ända till juni!!
Missa inte detta.

Länk här:
http://www.svt.se/nyheter/amne/?tag=tag:story@svt.se,2011:UG%20-%20vildlaxen#/ug/laxen-dor-ut-politiker-struntar-i-expertrad?&_suid=135904758363808980681402036849


 Vill du verkligen bli "maybe gold medalist" så skriv på Fiskejournalens
brevkampanj till Eskil Erlandsson
 
 
 
Jag lovar, det kommer lite fiske inlägg också vad det lider, men faktum är, om inte VI sportfiskare tar ställning, agerar i frågor som göra att vi i en framtid inte kan utöva vår underbara hobby, vem ska då göra det?
Det är klart att vi skall sitta ner vi lägereldar landet runt och hålla armarna så brett isär vi kan eller bara sjunka ner och dela en kopp kaffe strax efter att säsongens öring landats.
Vi ska lägga tid på actionbilder från fisken, jaga fiskfilmer och hattar och mössor med reklam på.
Men återigen, om inte VI tar tag i frågorna om kvaliteten på det vatten vi fiskare, om inte vi jagar och ställer obekväma frågor till människor som på ett eller annat sätt förstör chanserna till detta, vem gör det då?
Jag tycker också att det är häftigt med den nya linan eller spöt, och den stor harren, öring eller gäddan i något avlägset vatten.
Men jag tycker det är minst lika häftigt med ett frisk vatten som fisketur efter fisketur ger chansen till stor välmående och friska fiskar.
Men det kommer inte gratis längre, vi måste ta vårt ansvar och agera som vi vill att andra skall göra, genom att skydda våra vatten och livet däri.
 
Så skicka mailet, gå med i Sportfiskarna OCH Älvräddarna och framför allt, se er omkring där hemma, hur ser ån eller bäcken ut, vad pågår i sjön eller vid just din del av kusten.
VI är länsstyrelsens, sportfiskarna, älvräddarna och naturskyddsföreningarnas ögon där ute.
Använd dom. 
 
¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>
 

Inga kommentarer: