Translate

söndag 16 oktober 2016

A man from West Hill

.....eller som vi säger i Roslagen.
Han kommer från Västerås.

Har haft Esa här för två fiskedagar i skärgården.
Hårda vindar, kört fast i allt för grunt sund, tyvärr en rejält sargad propeller för Flugaberg min klarade sig med lite naggning i kanten, blödande fingrar, havsörnar och en hel mängd med gäddor.
Allt hände såklart inte i vår båt utan fördelades fint mellan båda båtarna. 
Men körde fast, de gjorde minsann tillsammans. Delad glädje är dubbel glädje.

Under lördagen så fick Esa och jag även med oss Anneli i båten, eller skall jag kanske säga så här. Under lördagen så fick Esa med sig sin hejarklack. Ivrigt påhejad krokade han 3 stycken i fören medan jag krokade 6 stycken. Många kontakter hade vi båda två och minst lika många tappade vi efter bara en kort kontakt eller en virvel i ytan som enda tecken på att de var där.
Under söndagen fiskade vi själva i båten då Esa lämnade sin klack hemma. Hans fanbase kunde dock följa fisket via liverapportering och om det nu var någon form av match, så den slutade med 11 - 4 till han i aktern.
Nåväl nog om resultaten.
Fisken var lika seg även under söndagens fiske. Vi fick truga dem ordentligt för att ta.
Hårda vindkanter med mycket sten och grynnor var platsen där vi fann de mest huggvilliga och det blev stundtals ett rejält friskispass att både fiska och hålla båten borta från grynnor och klippor.
Lägga båten i kastläge, upp på bänken i aktern och ut med flugan, ta hem, ner från bänken och i med backen, stampa med aktern mot vinden, upp på bänken och kasta, sträcka sig ner och slå av backen, fiska hem och så göra om proceduren igen, tio gånger, hundra gånger, massor med gånger. Och mitt i ett hugg och drillning. Vem har sagt att gäddfiske är enkelt.

Esa krokar av en av sina under lördagens fiske

"Eat that fly"


En av de bättre som tog under söndags fiske.


Vi hade några fina följare och påslag men de riktigt stora hittade vi aldrig.
Bästa fisken kring 4 kilo kom på söndagen.
Två riktigt trevliga dagar är nu över och nu skall jag stretcha sen ta lite välförtjänt vila i soffan innan en ny arbetsvecka tar sin början.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

Inga kommentarer: